J20: Förlust
Publicerad: 2016-09-18

Trots en bra känsla i laget efter gårdagen blev det förlust för Frölunda på söndagen när man mötte Linköping HC där siffrorna till slut blev 3-1 (1-0, 2-0, 0-1) där Joni Ikonen noterades som enda målskytt i Frölundalägret.

Frölunda visade goda tendenser i den första perioden och det var överlag hög fart men precis som i tidigare matcher i helgen lyckades man inte få in pucken bakom motståndarnas målvakt tidigt i matchen. Man fick ett kanontillfälle i slutet av perioden att ta ledningen när man spelade fem mot tre i över en minut men Linköping stod upp bra vilket tvingade Frölunda till att mest passa runt pucken.

Linköping klarade av det numerära underläget och något ologiskt lyckades man också överlista Arvid Söderblom i Frölundakassen när man kom i en spelvändning som resulterade i 1-0 strax innan pausen.

Två snabba mål av LHC och punktering.

Det märktes sedan att Frölunda var något stukade av LHCs sena ledningsmål, man ville mycket, sköt mycket men det var helt enkelt en sådan dag där spelet inte riktigt stämde och Linköping gjorde snart både 2-0 och 3-0. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Frölundas mål skulle dock komma till slut sedan Måns Carlsson blivit ikappåkt av en LHC spelare som slashade honom i skottögonblicket och straff tilldömdes. En straff som Joni Ikonen visade kyla på när han snyggt placerade pucken mellan benskydden på Pontus Hagman i LHC kassen och reducerade därmed till 3-1. Man hade sedan några ytterligare chanser men oturen fortsatte grina indianerna illa i ansiktet och man lyckades inte komma närmare idag utan Linköping höll undan.

Johan Benker efter matchen: Vi kom ut bra idag och körde på hela första perioden fram till vårt fem mot tre där jag tycker vi gick ner oss. Att de sedan kontrar in 1-0 hjälpte ju inte oss direkt heller. Sedan tycker jag att vi försöker hela matchen men det var en dag där inget stämde för oss säger Johan som trycker på att nu handlar det om att ladda om till kommande helg när HV71 gästar Frölunda och Frölundaborg.

- Vi kommer gnugga detaljer fram tills dess för att vara redo till helgen säger Johan avslutningsvis.

Matchen mot HV71 spelas lördag den 24 september. Matchen sänds på Livearenahockey.com och startar 12:00.

Linköping HC - Frölunda HC 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)