Uddamålsseger mot HV71
Publicerad: 2018-02-24
J18
HV71 är alltid ett tufft motstånd och att slå dom med uddamålet gör segerns sötma ännu sötare.

Inledningsvis av matchen var det två lag som krigade för varje centimeter där ute och utmanade varandra innan Linus Nordin gjorde det förlösande 1-0 målet efter att halva perioden var spelad och nu satt Frölunda J18 i förarsätet. Minuten senare utökade Elmer Söderblom som såg spelsugen ut till 2-0 och glädje var stor i indianlägret men HV71 som är känt för att aldrig ge sig reducerar strax därpå till 2-1 sedan Frölundaförsvaret gått bort sig. 2-2 kommer i slutet av perioden men Frölunda går trots detta till periodvila med 3-2 på tavlan efter att den alltid hårt jobbande Marcus Engelsen skjutit 3-2 bakom Hugo Alnefelt i HV-kassen.

Den andra perioden bjuder på en fartfylld ishockey där båda lagen krigar och även om HV71 hade chansen att på nytt kvittera var det Elmer Söderblom som på egen hand tog in pucken i HVzonen och bröt sig in framför målvakten och läckert placerade pucken högt vid bortre stolpen. 4-2 Frölunda J18 som även blev periodens slutresultat.

Den tredje perioden kontrollerade Frölunda trots en reducering till 4-3 av gästerna HV71 och de skott som faller efter reduceringen tar Hannes Kollén om som med hjälp av ett uppoffrande lag tar tre poäng idag.

Det är alltid kul att vinna matcher och speciellt mot HV71 säger Tobias Johansson, huvudtränare Frölunda J18 som fortsätter;
Vi gör en fantastisk prestation idag där spelarna jobbar hårt och sliter för varandra. Det är såna här matcher vi vill vinna och där vi täcker skott i slutet av matchen för att kunna säkerställa tre poäng så det är riktigt kul.

Härnäst väntar Rögle BK, ett lag Frölunda J18 haft svårast mot under säsongen så det kommer, enligt huvudtränare Tobias Johansson, att bli en värdemätare och en bra uppgift att knäcka inför avslutningen på serien och sedan SM slutspelet där motståndet växlar upp ytterligare.

Matchen mot Rögle BK spelas onsdag den 28 februari i Frölundaborg med start 19:00. Välkomna!