Färjestad – igen
Publicerad: 2016-08-30

Frölunda mot Färjestad börjar bli en följetång redan tidigt på säsongen.

För andra gången på bara några veckor möter Frölunda Indians Färjestad – Frölunda vann den första matchen i Strömstad med 1-0.

- Det brukar bli spännande och intressanta matcher mot just Färjestad, beskriver assisterande tränaren Johan Lundskog onsdagens möte i Stenungsund arena, nedsläpp 18.30.

Frölunda kommer till veckans första match – den andra spelas mot HV71 i Kinnarps arena på söndag (16.00) – med en övertygande seger mot tjeckiska Pardubice i helgen. 5-2 skrevs siffrorna till i CHL-mötet i Frölunda efter i alla fall två stabila perioder.

- Vi jobbar med strukturen och effektiviteten just nu. Att spetsa till spelet och få det att stämma över 60 minuter, säger Johan Lundskog som tycker det är rätt lyxigt att få en vecka med bara träningsmatcher:

- Vi får möjligheten att träna ordentligt och det är bra.

Under måndagen och tisdagens träningar har Frölundas trupp varit förstärkt av World Cup-spelare – Henrik Lundqvist, Loui Eriksson, Hampus Lindholm och Erik Karlsson (inte tisdag) – och det tycker Johan Lundskog så här om:

- Det är aldrig fel att ha med sådana spelare. Dom tillför energi och vi drar nytta av att dom är med.

Frölunda och Färjestad möts i Stenungsunds arena på onsdagen, 18.30, och matchen livestreamas på den här länken för 99 kronor.

Peter Pettersson Kymmer