Bitter torsk i Linköping
Publicerad: 2016-11-26

Efter sex raka vinster stod Linköping HC i vägen

LINKÖPING | I Saab Arena inleddes matchen mellan Linköping HC och Frölunda HC i ett högt tempo. Redan efter 45 sekunder fick Johan Gustafsson glänsa med en strålande plockhandsräddning på ett vasst anfall utav Linköping där Niclas Lundgren fick testa avslutet.

Frölunda fick lite hjälp utav hemmalaget att koppla greppet om matchen inledningsvis genom en tidig Linköpingsutvisning, och det var inte alls långt ifrån en ledningspuck. Victor Olofsson fann Joel Lundqvist i slottet som skarvade en puck strax utanför stolpen och så när gav gästerna ledningen i matchen.

I en jämn och tight period hade Frölunda mycket svårt att spela sig igenom Linköpings stabila försvar för de där riktigt vassa målchanserna, men man var det spelförande laget som tryckte ned hemmalaget hårt i egen zon. Men Linköping försvarade sig bra och höll tätt och kunde istället effektivt ta vara på sitt första numerära överläge i matchen genom Broc Little.

Hemmalaget tog över matchbilden lite grann och disciplinen hos Frölunda höll på att bli fällande under den inledande periodens slut, men Linköpings 1-0-resultat stod sig perioden ut.

LINKÖPING INLEDDE DEN ANDRA PERIODEN i powerplay och tog vara på övertaget direkt. Broc Little spelade fram till Garrett Roe framför kassen som lade in 2-0 i spel fem mot tre och uppförsbacken blev desto brantare redan 52 sekunder in i mittenperioden.

Frölunda fick ganska kort därpå ett par oerhört vassa chanser att reducera där pucken verkligen inte ville in bakom Marcus Högberg. När inte Högberg stod i vägen, då agerade Anssi Salmela målvakt och höll pucken på fel sida mållinjen för Frölunda.

Det var svårt att skapa oreda i Linköpingsförsvaret och i en match som var fortsatt jämn var det ännu tightare att komma till farligheter och hemmalaget var i förarsits inför den tredje perioden.

DET BLEV EN MATCH att glömma bort för Frölundas del och istället blicka framåt inför nästa. Sex raka vinster blev inte sju, mest tack vare ett mycket svårslaget Linköping i dag.

Frölunda pressade på framåt slutet och plockade ut målvakten med fem minuter kvar i ett försök att hämta in underläget. Men Linköping var för svåra i dag och höll undan.

Roger Rönnberg var inte nöjd med prestationen i dag:

- Vi var riktigt sega i dag och det gick långsamt. Jag kände inte riktigt igen mitt lag faktiskt och  det är egentligen bara ett fåtal byten jag är nöjd med i dag, säger han till C More efter slutsignalen.

Nu väntar spelledigt till fredag (2/12) då Luleå HF gästar oss i Scandinavim. Biljetter till matchen köper ni via den här länken.

Linköping HC - Frölunda HC 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)