• Huvudsponsorer

Academy

Välkommen till Frölunda Academy.

Frölunda Academy består av J20, J18 samt U16 Elit. Våra lag spelar och tränar i Frölunda Campus (Frölundaborg).

Detta är vår elitverksamhet.

Lagen i Frölunda Academy består till största del av ”Göteborgare” och dessa killar är fostrade och skolade i någon av Göteborgsområdets 16 ungdomsföreningar.

Vi är stolta över att Göteborgsområdet producerar så många duktiga hockeyungdomar varje år, som i Frölunda Academy utvecklas ytterligare på sin väg mot seniorhockeyn och förhoppningsvis en elitkarriär inom ishockeyn.

Vår främsta uppgift är att utbilda elitspelare till svensk ishockey och självklart är det primära målet att utbilda egna spelare till vårt A-lag.

Vi vet dock att vägen till vårt A-lag eller ett annat Elitserielag inte är spikrak utan många av våra spelare börjar sitt seniorspel i Allsvenskan eller division 1.

 

Frölunda har under 2000-talet tagit 12 SM-guld med våra juniorer. Under säsongen 2010/2011 tog Frölunda hem guldet för såväl J20 som J18. Föreningens första SM-guld för U16 hittade hem till Frölunda säsongen 2009/2010.

Samtliga hemmamatcher från Frölundaborg kan du följa på nätet via livearena.se - följ våra Academy-matcher via den här länken.

Följ oss även via Facebook under Frölunda HC Academy.